Traject

Hoe?

Wanneer je ski-angst hebt, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! En dat doen we op de volgende wijze. We kijken samen eerst naar wanneer de angst begonnen is, wanneer je precies angst ervaart en wat dat met je doet. Op basis daarvan, overleggen we wat het beste bij je past. Het kan zijn, dat het voldoende is om op de rolskibaan en/of in de sneeuwhal aan de slag te gaan. Maar als je een nare ervaring hebt gehad, dan is bijvoorbeeld EMDR een goede aanvulling.  Je zult merken dat je zeer snel resultaat boekt en je snel weer het plezier en vertrouwen hebt hervonden.

SKIzeker Rolskiban

Rolskibaan

Tijdens angsttraining op de rolskibaan ga je, individueel of met één andere cursist, aan de slag met hele concrete oefeningen, die erop gericht zijn om je angst te doen afnemen en je weer een vertrouwd gevoel te geven op de ski’s. Wij zijn beiden bij deze training aanwezig en houden daarbij steeds de individuele behoeften in het oog, zodat we daar zo goed mogelijk op in kunnen spelen.

 

 

 

 

 

Skizeker Sneeuwhal

Sneeuwhal

In de sneeuwhal gaan we op de kunstsneeuw met een klein groepje aan de slag met oefeningen en technieken om stap voor stap de angst en angstbeleving te verminderen. Ook  hier zijn wij beiden aanwezig en spelen we in op individuele behoeften.

 

 

 

 

 

Skizeker EMDR

EMDR

Mochten er nare ervaringen met skiën aanwezig zijn, waardoor de angst ontstaan is en/of verder toegenomen, dan kan EMDR een hele goede aanvulling zijn. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze behandelmethode wordt in de psychologie veel ingezet voor de behandeling van traumaklachten en angstklachten. Het is een snelle en zeer effectieve methode om nare ervaringen met skiën te verwerken.

Met EMDR breng je kort gezegd de nare ervaring(en) terug naar het werkgeheugen, waar je beelden, gedachten en gevoelens bij hebt. Tegelijkertijd krijg je een afleidende prikkel aangeboden. Dit kan door middel van een lichtbalk, maar ook door bijvoorbeeld een koptelefoon waardoor je klikjes hoort. Hierdoor word je telkens afgeleid van wat nou zo naar is en verminder je de negatieve lading bij deze ervaring, wat maakt dat deze je niet langer belemmert.

 

 

Prijzen

De kosten zijn 89 euro per uur. Dit tarief geldt voor deelname in klein groepsverband en geldt voor elke optie, of je nu kiest voor de rolskibaan, de sneeuwhal of voor eventuele EMDR.  Het tarief is excl. materiaalhuur, maar inclusief baantoegang. EMDR geschiedt altijd op individuele basis.

Wanneer je ervoor kiest om in klein groepsverband naar de sneeuwhal te gaan en je 1 uur in de sneeuw niet voldoende vindt, is het ook mogelijk om 2 uur te boeken. Dan geldt niet het uurtarief van 89 euro, maar betaal je voor 2 uur slechts 135 euro.

Wil je liever geheel individueel aan de slag? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie en prijzen van een individueel traject, bel ons, vul het contactformulier in of mail naar info@skizeker.nl.

N.B. Soms is het zo, dat ski-angst een symptoom is van onderliggende problematiek. In dat geval wordt het traject vergoed door de zorgverzekering, mits er een verwijzing van de huisarts is.

Skizeker Traject

Wij werken samen met de volgende partners:

Ego indoor Ski